Právě čtete: AnFas představuje JellyPot, content-first redakční systém
Sdílejte článek:

AnFas představuje JellyPot, content-first redakční systém

„Obsah je král,“ předpověděl Bill Gates před dvaceti lety, když mluvil o budoucnosti webu. My v AnFasu o tom nepochybujeme a tak uvádíme JellyPot, skutečný content-first redakční systém.

Základním kamenem většiny redakčních systémů jsou přitom kupodivu stránky. A to platilo dvojnásob i před deseti lety, když jsme se v AnFasu rozhlíželi po redakčním systému, který bychom používali pro tvorbu webů. Už tenkrát nám ten přístup připadal podezřelý. Proto jsme se pustili do vývoje systému vlastního.

Nechtěli jsme být omezeni „univerzálními“ šablonami. Zdálo se nám přirozené myslet víc na obsah než na stránky. Chtěli jsme, aby se CMS přizpůsoboval obsahu a ne naopak. Chtěli jsme být při tvorbě webů svobodní při volbě nástrojů a postupů. A chtěli jsme, aby správa obsahu byla pro uživatele pohodlná a přehledná. Výsledkem byl JellyPot. Nástroj od základu navržený a vyvinutý pro modelování a správu obsahu.

JellyPot používáme již deset let a za tu dobu nám úspěšně pomohl téměř se stovkou projektů. Běží na něm např. prezentační web první české peer-to-peer pojišťovny PRVNÍ KLUBOVÁ, hodil se nám pro stránky televizního seriálu o cestování po Česku Lovci zážitků nebo destinační web Stories agentury CzechTourism, pohání firemní web pro investiční skupinu Penta a posloužil nám dokonce i jako základ aplikace pro správu vizuální identity Identity Online.

Protože věříme, že moderní web si zaslouží něco lepšího než WordPress, dáváme JellyPot volně k dispozici všem.

Více se o systému JellyPot dozvíte na www.jellypot.net. Odtamtud si ho také můžete zdarma stáhnout k libovolnému použití a najdete tam odkazy na referenční dokumentaci, tutoriály… Zkrátka vše, co potřebujete, abyste mohli JellyPot začít používat.

Jdi na www.jellypot.net